dimarts, 26 de juliol del 2011

No només d'entrepans viu l'ésser humà

Buscant coses per a alimentar aquest blog m'he trobat l'explicació que continua i on es recull el terme cantell. És una fitxa de la web Eines de Llengua de la Coordinadora de Dinamització Lingüística del País Valencià. Sempre està bé apendre coses de la llengua.

sopar d'entrepà

  1. El nom d'esta fitxa pot ser una opció a tindre en compte a l'hora de denominar eixos àpats informals amb entrepans i carmanyoles (esmentem només el sopar, perquè és el cas més comú). En principi, però, hi ha altres alternatives potser més difoses (aparegudes en Zèfir, 2001-2007) i que arrepleguem tot seguit (mantenim la localització esmentada pels collistaires):
    sopar de pa i porta (Castelló de la Plana), sopar de rua (Castelló de la Plana), sopar de pa en butxaca (Mallorca), sopar de germanor (València, Xodos), sopar de cabasset (comarques del migjorn), sopar de faixa (València), sopar de cantell (Camp de Morvedre), sopar de carmanyola (Barcelona), sopar de pa i taleca (Calvià), sopar de baix braç, sopar de pataqueta, sopar de pa i puny, sopar de pa i companatge (Eivissa), sopar de pa i senalla (Menorca), sopar de sarnatxo, sopar de cabasset

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada